Техника и инвентар

Култиватор KUBOTA Серия TH

Култиватора на Kubota модел ТH е здрав и прецизен, извършващ обработката качествено при всички видове почви. След обработка в долната част се образува фин почвен слой за по-голяма компактност и по-добра кълняемост, както и да се предотврати загубата на влагата, а в горния почвен слой остават по-големите буци за да се избегне сбиването на почвата.

Работната дълбочина се регулира с паралелограм или стандартно с пин, когато работните органи са свързани директно към валяка за контрол на дълбочината.Всички модели от серията могат да са оборудвани с “clod board” отпред, който се регулира механично или хидравлично. Постоянното вибриране на работните органи осигурява перфектно разбиване на буците и подравняване. При влажни условия може да се повдигне и да бъде неактивен.
Техническо описание Изпратете запитване Изтегли брошура

Техническо описание

Моделът TH2000F се състои от здрава три секционна сгъваема рама, като транспортната широчина е 2,50м, а транспортната височина е 2,80м. Рамата на TH2000F е с размери 80 х 80 х 8 мм, работната широчина е от 4,50м до 6,10м. Просвета на култиватора е 420 мм, а работните органи са разположени на четири реда. Четири типа работни органи за всички почвени условия.Два модела колела за контрол на дълбочината в зависимост от условията на почвата:Метални с размери 500х165мм и гумени с размери 600х9мм.Двата модела са оборудвани с чистачи, както и скала за настройка на дълбочината.

Моделът ТН 3000F e с  транспортна широчина от само 2,50 м; Навесна система кат. II & III; Хидравлично сгъване с 1 двойно действащ цилиндър при 6,10м и 2 двойно действащи цилиндъра при моделите от 7,10м до 9,10м.

Диаметърът на двойния паралелограмно окачен валяк е различен за по-добро разтрошаване на буците. По-голям отпред и по-малък отзад. Единичен валяк или палцова брана като опция.

Голямото разстояние между работните органи, разположени на пет реда гарантира свободния поток на пръст и растителни остатъци между тях без риск от задръстване.Разпределението и разположението на работните органи върху рамата благоприятства хомогенното смесване на растителните остатъци с почвата. Разстоянието между работните органи е 10 см по цялата широчина на машината, въпреки вътрешното разположение на гумите за оптимална работа при всички почвени условия.Четири вида работни органи според вида на почвата и вида работа:

Полуизвити ( 32х10мм и 45х10мм ) работни органи за добро натрошаване на буците благодарение на големите вибрации.Прави ( 45х10 мм) работни органи с висока устойчивост, подходящи за подготовка на почвата след оран без да изваждат големи буци на горния почвен слой.Моделът DK е изработен от кръгъл профил (22 мм) за да се получи максимална дебелина в най-натоварената област на S- образната пружина. По този начин се гарантира висока устойчивост на работа в най-трудните условия при висока скорост.Моделите от серията TH3000F са с пет реда работни органи и се предлагат с работна широчина от 6,10м до 9,10 м. Рамата е три секционна с размери 100мм х 100мм х 8мм и с просвет от 420мм. Три работни колела за регулиране на дълбочината на работа при 6,10м, а пет при останалите модели от серията.

Култиватори тежка серия TH4000F

Зона 1: Подравняване
Подравняващата дъска или опцията “clod board” са много ефективни при разбиване на буците. Регулирането е механично или хидравлично от кабината на трактора.

Зона2: Контрол на дълбочината
Тръбният валяк отпред осигурява контрола на дълбочината. Позицията му отпред предотвратява задръстването и набирането на голям обем пръст и растителни остатъци.

Зона3: Култивация
Работните органи разположени в четири реда осигуряват оптимално подравняване. Първата секция се състои от два реда работни органи 45х10мм с 500мм разстояние между секциите и осигурява преминаването на голям обем пръст. Втората секция е с работни органи 32 х 10мм, като разстоянието от 250 мм между секциите осигурява раздробяването на буците и подравняването.

TH4400F – безопасност при транспорт. Хидравлично преминаване от транспортно в работно положение. Всички модели TH са три секционни за по-добро копиране на терена.

Гъвкавата система с болтове позволява преместването на валяка между секциите ако е необходимо.

Двата странични дефлектора разпределят равномерно пръстта без да се образуват хребети и неравности, дори и на най-тежките терени.

Прецизен култиватор за подготовка преди сеитба:
Моделът TH4000F
е най-тежък и е подходящ за оптимална подготовка преди сеитбата на слънчоглед, царевица, захарно цвекло, картофи и зеленчуци дори и с едно минаване.

TH4000F има четири работни зони:

• Масивна подравняваща дъска в предната част
• Тръбен валяк за подравняване и контрол на дълбочината
• Четири реда S – образни работни органи
• Единични или двойни валяци отзад (опция: подравняващи пружини)

Тази комбинация прави TH4000F идеалния култиватор за подготовка на семенното легло преди сеитба.

Зона4: Завършек
В задната част на култиватора подравняващи пружини, единичен или двоен валяк допълнително подравняват и притъпкват почвата, която след това е готова за сеитба

Изпратете запитване

Разгледай още