Техника и инвентар

Самоходни косачки KUBOTA

Кубота предлага на пазара и самоходни косачка от различен тип.В зависимост от нуждите ви пазара се предлагат няколко модификации.
Техническо описание Изпратете запитване

Техническо описание

Серия F - моделите самоходни косачки F 3090 и F 3890 са най-големите и най-мощните професионални самоходни косачки. Те са оборудвани с двигатели съответно от 30 и 38к.с. и дават големи възможности на косачката. В резултат на подобреното изгаряне те са екологично чисти с ниска вибрация и ниски нива на шум, както и нисък разход на гориво. Големите широки гуми дават маневреност при наклонен терен и устойчивост върху терена. Големият 61 литров резервоар позволява продължителна работа. И четирите колела са активни с автоматично включване на 4х4 в случай на нужда. Скоростта на косене се регулира с специален плъзгач. Воланът е чупещ за по-добър комфорт на оператора. Връзката между двигателя и косилния апарат е със здрав силоотводен вал. Косилният апарат е изработен от здрава стомана и устойчив на големи натоварвания. Дълбочината му е 5.5 инча за да поеме и много високата трева. Косилният апарат може да бъде със задно или странично изхвърляне, като ширината му може да бъде от 60 инча или 72 инча. Косилният апарат лесно се повдига на 90 градуса за почистване и ремонт. Косачката е снабдена със LED цифров панел даващ основната информация за скорост, наличие на гориво, температура на водата и брояч на часовете. Специалният колектор за трева е разработен за този модел и включва издухващ вентилатор задвижван хидравлично. Капацитетът е 850 литра. Като опция е предвидена и стъклена кабина с отопление за студено време. Само за моделът F 3890 е предвиден, като възможност косилен апарат със ширина на косене 100 инча съставен от пет двадесет и една инчови косилни апарата.

 

Серия G -моделите  G23/G26 са мощни косачки от професионален клас. Дизеловите двигатели от съответно 23.3 к.с. и 25.5 к.с. са конструирани за продължителна и тежка работа при високи и мокри треви и при наклон. Предният мост е от лят чугун което също допринася за здравината на машината. Вместо с ремъци двата ножа се задвижват от прецизна зъбчата система която позволява ножовете да се препокриват и по този начин да имаме по-качествено косене. Двата модела позволяват скорост на движение от 15.5 и 17 км./ч. Моделите са снабдени с (Cruise Control), който позволява поддържане на постоянна скорост без използване на педала. Двата модела са с колектор за трева съответно 560л. и 640л. вместимост. Колекторите са снабдени със сензор и звуков сигнал при напълване на колектора. Всеки от моделите е в две разновидности: LD -позволяващ само ниско изпразване на колектора и HD - за високо изпразване на колектора в ремарке.

 

Серия GR - моделът Кубота GR 1600II е идеалната самоходна косачка за големи дворове на къщи, малки паркове към хотели, спортни центрове и градски градини. С ергономичния си  дизайн, моделът е както функционален, така и елегантен. Косилният апарат е с ширина от 107см. и може да коси и висока гъста трева. Контейнерът за трева е с вместимост 370 литра, като за разстоварването му е необходимо само едно движение.Като опция може да се поръча заден дефлектор, който се поставя на мястото на контейнера ако не искаме да събираме окосената трева. Двигателят е  с мощност 13.5к.с. Резервоарът е с големина 18л. , което позволява продължителна работа. Висококачествената HST трансмисия се управлява лесно от един единствен педал и позволява скорост от 10км. в час.

 

Серия ZD - моделът ZD 326 е най-мощният от моделите със завой от 0 градуса и разположение на косилния апарат под самоходната косачка. Задвижва се само от дизелов 3 цилиндров двигател с мощност 26к.с. Управлява се с две основни ръчки и педали. Косилният апарат е с широчина 1.53м. в два варианта: със странично и задно изхвърляне на тревата. Като допълнителна опция се предлага мулчиращо приспособление също с широчина 1.53м.

 

Серия GZD - Кубота GZD  са хибридни косачки предназначени както за любители така и за професионалисти, като съчетават маневреност и здравина.Важна особеност при тези косачки е системата за въртене на място, която позволява косачката да се върти на 360 градуса и успешно да коси около цветни лехи, дървета и храсти. Косачката включва система за задно изхвърляне на тревата Glide Cut. Със специален педал и хидравлика косилният апарат може да се повдига със 135мм. за по добро отстояние от земята. Косачката е в две модификации: LD - ниско изхвърляне на контейнера и HD - високо изхвърляне на контейнера. При високото изхвърляне има различни височини (0.9м. - 1.8м.), които позволяват разтоварване под дървета и други ограничители.

Изпратете запитване